Alabalık Üretim Tesisimiz Açıldı

Bölge çiftçisine yeni metot ve uygulamaların gösterilebilmesi için pilot bir merkez görevi görecek olan Üniversitemiz bünyesinde kurulan İç Su ve Deniz Balıkları Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Germeçtepe Uygulama İstasyonu 20 adet yüzer kafesle faaliyetine başladı. Araştırma istasyonunda farklı türlerde iç su balıkları üretimi, staj uygulamaları, saha araştırmaları ve ıslah çalışmaları gibi birçok vazife ifa edilecektir.  Kastamonu Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ, Rektörümüz Sayın Seyit AYDIN, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali ÇARDAKÇI ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açılışı yapıldı. Yılda 30 ton balık üretim kapasitesine sahip olan birimdeki yüzer kafeslerin dizaynı fakültemiz öğretim üyeleri tarafından, üretimi üniversitemiz atölyelerinde gerçekleştirilmiştir.